• Závěrečná konference projektu Erasmus+: Propojení vzdělávání s potřebami trhu práce

    14. 10. 2024 | Projekty
    Ve dnech 24. září až 25. září proběhla závěrečná konference projektu Erasmus+, který úspěšně završil svůj cíl – posílit spolupráci mezi školami odborného vzdělávání a podnikatelskou sférou. Tento inovativní projekt se zaměřil na vytvoření vzdělávacího programu, který slouží jako most mezi akademickou teorií a praktickými potřebami zaměstnavatelů.
    Do projektu byli zapojeni partneři Střední průmyslová škola a Obchodní akademie, Bruntál, Střední průmyslová škola Myjava a Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna. Na konferenci, která se konala za účasti odborníků z oblasti vzdělávání i průmyslu, byly představeny výsledky projektu a sdíleny nejlepší praxe, které mohou sloužit jako inspirace pro další školy a podniky. Diskutovalo se také o možnostech budoucí spolupráce, která by dále rozvíjela spojení mezi těmito dvěma klíčovými sektory.
    Konference zahrnovala prezentace předních odborníků, kteří přinesli cenné poznatky a příklady úspěšných projektů propojujících školy s trhem práce. Celá akce byla simultánně tlumočena do polštiny, což umožnilo efektivní komunikaci mezi zúčastněnými partnery z různých zemí. Pro ty, kteří nemohli být na místě osobně, byla konference přenášena online prostřednictvím platformy Microsoft Teams, což umožnilo širší veřejnosti získat přímý přístup k prezentovaným informacím a diskusím.
    Projekt nejenže přinesl konkrétní vzdělávací nástroje pro školy, ale také ukázal cestu, jak efektivně zapojit podniky do vzdělávacího procesu. Výstupy projektu budou dále využívány a sdíleny prostřednictvím Katalogu dobré praxe, který bude přístupný na platformách Erasmus+.

    Nejnovější aktuality

    Skip to content